MEEST GESTELDE VRAGEN

Waarom zou ik producten en goederen uit Europa kopen?
Europa staat bekend om haar grote verscheidenheid aan fabrikanten en leveranciers, en de hoge kwaliteit van hun producten en goederen. Daarnaast moeten de producten en productieprocessen voldoen aan strenge Europese richtlijnen.

Hoe zit het met btw en export van producten en goederen vanuit Europa?
Export van nieuwe producten en goederen wordt belastingvrij verhandeld. Het maakt niet uit of er geleverd wordt aan een particulier of aan een ondernemer. De leverancier moet wel een exportbewijs overhandigen aan de belastingdienst.

Wie is verantwoordelijk voor de goederen tot aan de plaats van bestemming?
Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken om te weten wie in welke fase van het transport verantwoordelijk is voor de goederen. De verantwoordelijkheden tussen koper en leverancier staan beschreven in de Incoterms. Dit zijn standaard internationale leveringsvoorwaarden voor het transporteren van producten en goederen.

Wie betaald de lokale heffingen en belastingen op bestemming?
De ontvanger is verantwoordelijk voor alle importkosten en heffingen op bestemming.

Is het transport ook automatisch verzekerd?
Nee, u moet zelf een afweging maken of u het transport wilt verzekeren. Bij kostbare producten en goederen adviseren wij altijd een verzekering af te sluiten. Kijk altijd naar de condities van de verzekering voordat u een verzekering afsluit.

Naar welke bestemmingen verzenden jullie?
Aruba, Curaçao, Bonaire, St. Maarten, Saba, St. Eustatius, Suriname. Antigua en Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaica, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, St Kitts en Nevis, Trinidad & Tobago.
Als uw land niet in de lijst voorkomt, neem contact met ons op en wij zullen alles in het werk stellen om een levering naar uw bestemming te regelen.

Ik wil producten kopen via een advertentiesite of webwinkel. Bieden jullie ook hierbij ondersteuning?
Onze service is ook gericht op het kopen van nieuwe en tweedehands producten en goederen via een advertentiesite of webwinkel.